Verzenden & Retourneren

Laatst bijgewerkt: 14-09-2023

 

Verzenden

Wij doen ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Bestellingen die op werkdagen (maandag t/m zaterdag)  vóór 14:00 uur worden gedaan, zullen we op dezelfde werkdag verzenden. Bestellingen ontvangen op zaterdag na 14:00 uur, zondagen of op feestdagen worden op de eerstvolgende werkdag gemaakt en verzonden. Rondom de feestdagen kan de verzendtijd oplopen tot 3 werkdagen.

Verzendkosten

De vermelde prijzen op onze website zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:

  • Brievenbuspakje €4,25
  • Pakket tot 5kg €6,95

Je kunt ook kiezen voor ophalen in de winkel, dan betaal je geen verzendkosten. We bieden op dit moment alleen verzending binnen Nederland aan.

Drukte tijdens feestdagen

Bestellingen rondom de feestdagen kunnen soms langer duren dan je van ons gewend bent. We vragen hiervoor begrip. Het helpt om je chocolade ruim op tijd en bij voorkeur op weekdagen te bestellen.

Temperatuur gevoelige producten

Chocolade is erg gevoelig voor temperatuurschommelingen. We verzenden de producten met de grootste zorgvuldigheid maar zullen bij temperaturen boven de 25ºc de verzending mogelijk uitstellen. Uiteraard zullen we jou dan tijdig informeren en kun je, indien gewenst, jouw bestelling kosteloos annuleren. Na levering adviseren wij jou de chocolade te bewaren bij een zo constant mogelijke temperatuur tussen de 15º en 20ºC.

Levering via PostNL

Levering verloopt via de pakketbezorger van PostNL. Je krijgt van ons bericht op het moment dat de bestelling bij ons verzonden is.

Bestelling ophalen in de winkel

Als je aangeeft  dat je de bestelling zelf komt ophalen in onze winkel dan staat deze de eerstvolgende dag na ontvangst van jouw bestelling gereed. Je krijgt van ons een email op het moment dat de bestelling gereed staat en opgehaald kan worden. Neem deze email mee (mag ook digitaal) als je de bestelling komt ophalen. Check altijd eerst de openingstijden om te voorkomen dat je voor een gesloten deur staat!

Bekijk de openingstijden van onze winkel hier.

Retourneren

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de sluitsticker niet aangebroken is. Bij verbreking van de verzegeling is je bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden.

Mocht je gebruik maken van je herroepingsrecht, dan heb je na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn wel voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Chocolate Stories geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via service@chocolatestories.nl. Gebruik hiervoor het modelformulier voor herroeping. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.