Veelgestelde vragen

Kwaliteit

Hoelang zijn mijn Stories houdbaar?

De ingrediënten in de Stories zijn zorgvuldig geselecteerd op smaak en houdbaarheid. De Stories zijn 6 maanden houdbaar na aankoop. De chocoladeboeken zijn op de achterkant voorzien van een sticker waarop de houdbaarheidsdatum is aangegeven.

Waar vind ik de allergenen en ingrediënten?

Wij vinden het belangrijk dat je ‘Weet wat je eet’. Je kunt de allergenen- en ingrediënten van onze Stories daarom terugvinden op de ontdek de stories pagina. Ook bevatten de chocoladeboeken op de achterzijde een ingrediëntensticker. Hierop staan de gebruikte ingrediënten en eventuele allergenen die in onze producten aanwezig zijn.

Heb je een specifieke vraag? Stel deze dan via service@chocolatestories.nl. Je mag ook altijd even langskomen in de winkel. We leggen het je graag uit.

Hoe kan ik mijn Stories het best bewaren?

We raden aan om de Stories op een koele en droge plaats te bewaren, bij een constante temperatuur tussen 15°C en 20°C. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vochtigheid en sterke geuren. Bewaren bij kamertemperatuur op een donkere plaats is prima.

Het beste kun je de verpakking bewaren in de originele verpakking. Als je deze tips opvolgt, kun je optimaal genieten van de smaak en kwaliteit van onze Stories.

Kan ik mijn Stories in de koelkast bewaren?

Je kunt je chocolade beter niet in de koelkast bewaren. Chocolade houdt er absoluut niet van om op een koude en vochtige plaats bewaard te worden. Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit. Dit tast de structuur en smaak van het product aan.

In de zomer kan het in huis extreem warm worden. Dan kun je ervoor kiezen om de chocolade luchtdicht te verpakken en alsnog in de koelkast te bewaren, zodat het niet smelt. Maar beter is nog om er lekker van te genieten.

Duurzaamheid

Hoelang zijn mijn Stories houdbaar?

Onze Stories worden gemaakt met de cacao van Belcolade, een kwaliteitsmerk uit België. Zij gebruiken duurzame cacao en zijn aangesloten bij Cacao-Trace.

Wat is Cacao-Trace?

Cacao-Trace is een programma voor duurzame cacao dat streeft naar betere chocolade. Een groot deel van de opbrengst van de chocolade gaat naar de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Cacao-Trace draagt bij aan onderwijs, kinderbescherming, gelijke kansen voor vrouwen en andere projecten die bijdragen aan het welzijn van de gemeenschap. Cacao-Trace helpt de boeren daarnaast om tot een betere kwaliteit cacaobonen te komen. Dit helpt hen hun opbrengst te verhogen en ons om onze Stories nóg lekkerder te maken, zodat jij nog meer kan genieten.

Is jullie verpakking duurzaam?

De chocoladeboeken van Chocolate Stories zijn volledig gemaakt van papier en zijn ontworpen om hergebruikt te worden. Als je ze niet meer wilt bewaren, kunnen ze bij het oud papier om opnieuw gerecycled te worden. Omdat de verpakking food-safe moet zijn, ligt de chocolade van Chocolate Stories in een houder gemaakt van volledig gerecycled RPET-materiaal.

De tasjes van Chocolate Stories hebben het FSC-keurmerk en zijn gemaakt van volledig gerecycled papier, inclusief de handvaten. Ook deze zijn dus volledig recyclebaar en kunnen in zijn geheel bij het oud papier.

Kan ik mijn chocoladeboek opnieuw laten vullen met Stories?

Jazeker, graag zelfs! De chocoladeboeken van Chocolate Stories zijn ontworpen om te hergebruiken.

Neem je chocoladeboek mee naar de winkel en vraag naar de ‘Herdruk’. Dan vullen we hem opnieuw met de oorspronkelijke smaken.*

We vinden het leuk om je weer terug te zien en we besparen afval, daarom hebben we de Herdruk vriendelijk geprijsd. En zeg nou zelf: De boeken zijn toch veel te mooi om zomaar weg te gooien?!

*indien nog voorradig.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier!