Inleiding

Of het nu een bedankje, een felicitatie of een zomaar een verrassing is. Soms wil je iemand in het zonnetje zetten. Het geschenk, de wens, de chocolade. Er is zoveel om te delen, daarom zeggen wij: Ik wil iets met je delen… 

Onze handgemaakte Stories vind je in boeken, verkrijgbaar in de Chocoladebibliotheek. Wil je ons nog beter leren kennen? Lees hieronder het verhaal van Chocolate Stories.

Leeslamp

Hoofdstuk 1

Het idee

Het was vrijdag 17.00 uur. Einde van een drukke week. Marleen en Peter waren snel nog op zoek naar een cadeau en wilden eens wat anders geven. Toen is het eerste zaadje geplant voor Chocolate Stories..

Chocolade kent een lange historie met de mooiste mythes en verhalen. Onze wens was een hoofdstuk toe te voegen aan de rijke traditie van chocolade, zodat het nóg leuker is om als chocoladecadeau te geven. Een goed gevoel voor iedereen. Zo zijn de chocoladeboeken van Chocolate Stories ontstaan.

Vriendin neemt hap Story

Hoofdstuk 2

De Story

We begonnen met de chocolade, want liefde gaat door de maag. Wat vinden we zelf lekker? En andere chocoladeliefhebbers? Na veel proeven, ontwikkelen en testen werd de Story geboren.

Wat maakt de Story? We kozen ervoor de buitenlaag chocolade extra bite mee te geven. Zo ontstond het beste van twee werelden: de knapperige bite van een reep en de variatie van een bonbon. Elke Story wordt met aandacht en liefde gemaakt. Met de hand, laagje-voor-laagje, van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en eerlijke chocolade. Daarom is elke Story uniek.

De kleuren bovenop vertellen je welke Story het is. Zo ‘weet je wat je eet’! Wist je trouwens dat hij ontworpen is als ’tweehapper’? Dus je kán hem delen..

Chocolate Stories - Stapel met chocoladeboeken

Hoofdstuk 3

Boeken vol chocolade

Onze favoriete smaken Stories zijn gebundeld in thema’s. Elk thema heeft een eigen chocoladeboek met een uniek karakter, bijpassende boektitel en kleur. Houd je van zoet, hartig of puur? Word je graag verrast of wil je liever tijdloos genieten? Voor iedereen zit er wel een boek bij dat in de smaak valt.

We proberen bewuste keuzes te maken, waar mogelijk. Alle chocoladeboeken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en de foodsafe-blister is gemaakt van gerecyclet rPET-kunststof. Maar nóg beter is het om de chocoladeboeken opnieuw te laten vullen met Stories. Dit noemen we de ‘Herdruk’.

Chocolate Stories - klant loopt naar binnen

Hoofdstuk 4

Chocoladebibliotheek

Onze chocoladeboeken vind je in de Chocoladebibliotheek, de winkel in de Lange Bisschopstraat 59 in Deventer. Tussen de boekenkasten en leeslampjes vind je al onze Stories en kleurige chocoladeboeken. De nieuwste smaken liggen klaar op een plateau om te proeven. Je kunt bij de vitrine ook een Doosje met Stories vullen om zelf te genieten of om uit te delen. Een persoonlijk berichtje schijf je, in alle rust, op een boekenlegger bij de brievenbus.

Kun je even niet naar de stad of bestel je liever online? De online Chocoladebibliotheek is 24 uur per dag geopend en alle boeken kunnen door de brievenbus. Ideaal om als brievenbuscadeau te versturen aan een verre vriend, of aan een zakelijke relatie. Woon je in Deventer? Plaats een bestelling via Whatsapp en we komen hem bezorgen.

Marleen en Peter - Chocolate Stories

Team Chocolate Stories

"Onze wens was een chocoladecadeau te ontwikkelen dat nóg leuker is om te geven en te krijgen." - Marleen en Peter